Megjelent könyveim

 

 

Kezdőlap

Különbségek a théta-elfogadás-egyensúly módszer és a thetahealing között

Az általam kidolgozott módszer és a Vianna Stibal-féle thetahealing között három jelentős eltérés van.
1. a világkép
2. a felelősségvállalás
3. a törlés.

1. A világkép

Vianna világmodellje hét síkot rétegez egymás fölött. A síkok nem azonosak a dimenziókkal, a magasabb síkokon végtelen számú dimenzió létezik. Nagyon vázlatosan a következőképpen lehet összefoglalni:
1. sík: idetartoznak az elemek, ásványok, kőzetek, kristályok, maga a Föld is.
2. sík: növények, szerves anyagok, fák, vitaminok, vírusok, gombák, baktériumok, a természet szellemei: elementálok, tündérek.
3. sík: ezen a síkon léteznek az emberek és állatok. Az emberek igazából az 5. sík gyermekei, és azért vannak itt a 3. síkon, hogy megtanuljanak tudatos mesterei lenni a testüknek, gondolataiknak és érzéseiknek.
4. sík: sámánok, ősi szellemek birodalma, ez az a hely, amit szellemvilágnak is hívnak.
5. sík: az alacsonyabb fokozatokban a negatív entitások, lények (démonok, bukott angyalok) a magasabb fokokon angyalok, felsőbb én, a felemelkedett mesterek (Buddha, Jézus) stb. léteznek.
6. sík: az Univerzum törvényei (igazság, egyensúly, elektromosság, karma törvénye stb.)
7. sík: Isten, Teremtő, a Forrás, a feltétel nélküli szeretet. A thetahealing konzulensek megtanulják ennek a síknak az energiáját használni.

Ezt a világmodellt koncentrikus körökkel ábrázolja Vianna, ahol a legbelső kör az 1. sík (ásványok) és a legkülső, ami már nem kör, hanem a végtelenbe tágul, nincs lehatárolva, a 7. sík.


Jól hangzik? Akár igen, akár nem, a thetahealing konzulenseknek kötelező ezt a világképet használni. Nézzük meg, mi van ennek a közepén. A kő, a szilárd, szervetlen, sűrű anyag. A Teremtő síkja pedig az egész modellen kívül van, egy külső létezőként, ahová fel kell jutni. Ez egy hierarchikus világmodell, aminek a helyénvalóságát már elég sok tanítás megcáfolta.

A Föld, aki Viannánál az első síkba tartozik, tehát szilárd anyagnak tekinti és semmi másnak, az én szemléletemben egy élő, organikus, lélekkel és szellemmel bíró lény: a Földanya.

Az én világképemnek én vagyok a közepén. Minden belőlem indul ki. Én vagyok a világom teremtője, és a világomban, körülöttem minden akkor jelenik meg, ha előtte bennem, a tudatom középpontjában megszületett. Az én világképem holografikus, amelyben Isten azért, hogy megismerje, holografikus módon osztotta fel önmagát (a holográfia olyan módszer, amelyben az egyre kisebbre osztott részek nem az egész egy részletét mutatják, hanem az egész képet lekicsinyítve és kevésbé részletezetten). Tehát Isten tudata ugyanúgy benne létezik egy vízcseppben, mint az egész óceánban, egy atomban, bennem vagy Gábriel arkangyalban – ám a tudatosság szintje és mértéke különbözik. Istent ugyanúgy megtalálom a szívem közepén, a kisujjamban, mint egy másik emberben is, ehhez a befelé indulás éppoly megfelelő, mint a fölfelé, síkokon keresztül haladás.

Másképp hogy tudnánk bentről kifelé teremteni? Hogyan tudjuk a teremtő szándékot elindítani, ha a középpontban a szerveten, sűrű anyag van, és nem a tudatunk középpontja? Hogyan valósul meg a teremtésünk, ha nem a belső szándékunk hozza azt létre a szívünkben, és nem azt terjesztjük ki a külvilágra?

 

2. A felelősségvállalás


Vianna azt tanítja, hogy a thetahealing alkalmazása során mindent a Teremtő végez, én, mint konzulens csak megfigyelő vagyok.

Természetes, hogy én egy másik ember tetteiért, benne támadó érzésekért és érzelmekért nem lehetek felelős.

DE.

Ha nem vállalom a felelősséget azért, amit az embereknek mondok, szellemileg érettnek, felnőttnek vagyok-e tekinthető? Amikor szemben ülök egy emberrel, és a tudatalattijából felhozzuk a legrémületesebb emlékeket, kísérem és támogatom őt nehéz útján, akkor azt ki csinálja, a Teremtő vagy én? Amikor magamon dolgozva a saját tudatalattimban ások és vájkálok, azt ki csinálja, a Teremtő vagy én?

Ha a Teremtőre mutogatok, és átadom neki a felelősséget, ezzel átadom a saját életem fölötti hatalmat is, kiengedem az irányítás lehetőségét a kezemből, és azt várom, hogy egy rajtam kívül álló erő intézkedjen helyettem, oldja meg az én életemet. Ez egy alárendelt állapot, amiből nagyon nehéz bármi pozitívat létrehozni az életben, tehetetlenségre és a negatív élethelyzetek bevonzására kárhoztat. A hatalom és a teremtőerő felelősség nélkül pusztítóvá válik (nézz csak szét a világban, sok ilyen mintát láthatsz). A felelősség felvállalása viszont óriási erőt ad: együtt jár a saját életem fölötti hatalom és a saját teremtőerőm birtoklásával. Amit én teszek, bármi legyen is az – köszönöm, de nem hárítom senki másra érte a felelősséget, még a Teremtőre sem.

Arról nem is beszélve, hogy milyen álságos, hazug dolog azt állítani, hogy én, mint konzulens, semmit sem csinálok, csak megfigyelő vagyok, miközben komplett hitrendszereket, mintákat törlök ki a kliens tudatalattijából, majd újakat, "megfelelőbbeket" töltök le helyettük.

 

3. A törlés

A thetahealing konzultáció igen fontos eleme, hogy amikor megtaláltuk a jelenlegi probléma gyökérokát, ami lehet egy hitrendszer, program, érzés vagy érzelemminta, ezt théta tudatállapotban kitöröljük, majd megtanulunk nélküle élni. A törlés olyan hatékony, hogy sok esetben két perc múlva arra sem emlékeztem, mit töröltem ki. A negatívak helyett pozitív mintákat töltünk le.

Döbbenetes tapasztalatok vezettek rá: nem lehet törölni. A jelenlegi valóságomból ugyan kitörlöm az adott mintát, de ez csak szőnyeg alá söprés, nem tűnik el. Az Univerzum nem támogatja a törlést, hiszen soha semmi nem szűnhet meg nyomtalanul, ami valaha keletkezett. Mivel még mélyebbre nyomtam le a tudatalattiba, mint ahonnan fölfelé kívánkozott, később egy adott pillanatban ugyanaz a minta ismét megjelenik az életemben, mégpedig sokkal nagyobb erővel, sokkal fokozottabban és hevesebben, mint az első alkalommal, amikor kitöröltem. A törlés egyensúlytalanságot eredményez: hiába törlöm ki a negatív oldalt, a letöltött pozitív minta önmagában nem állja meg a helyét, hiszen belátjuk vagy nem, dualitásban élünk, tehát egy idő után egyszerűen eltűnik, kilebeg a világomból a negatív párja után. A pozitív minta csakis akkor áll meg, csakis akkor tud beépülni a tudatomba és működni, ha a negatív párját elfogadom és magamba lényegítem. Így tudom az arany középre állva mindkét végletet egyensúlyban tartani. Ez által nem lesz szükség többé a két véglet megnyilvánulására, semlegesek maradnak, illetve ettől kezdve tudom azt megnyilvánítani az életemben, amelyiket választom.

Ezekre a megállapításokra a saját, nem könnyű tapasztalásaimból származó felismeréseim vezettek rá. Ezért nem foglalkozom többé thetahealinggel. Ezért kellett kidolgoznom egy teljesen új módszert, amiről a további tájékoztatást ezen a honlapon, a T-E-E menüben találhatjátok.

 

A legközelebbi théta-elfogadás-egyensúly előadás, meditáció és tanfolyam időpontja ITT

 

Ara Rauch

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Ara Rauch oldala

Vihetsz és megoszthatsz tartalmakat az oldalról, az eredeti forrás feltüntetésével.

Az oldalon minden tartalom szabadon elérhető regisztráció nélkül is. Ha hozzá szeretnél szólni a cikkekhez, azt regisztrálva és belépve teheted meg. Ha pedig értesítést kérsz a frissítésekről és programokról, akkor arra kérlek, hogy iratkozz fel a hírlevélre.
A honlap folyamatosan frissül.
ÉREZD JÓL MAGAD!

 

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap16
Tegnap94
Összesen933386
Indult 2013.07.01. CoalaWeb

Hozzászólások

Vendég (hosting)
Álmaitok üzenete itt: Cikk
Vendég (hosting)
Vendég (hosting)
Vendég (hosting)
Feloldott pecsét itt: Cikk
Vendég (hosting)
Pecsét a karodon itt: Cikk