A betegség folyamatának megengedése: akut betegség, fájdalom, láz leengedése, „kifolyatása” a testből

Először is megengedem magamnak a betegséget. Ha ellenállok, azzal a betegséget erősítem, mert nem ok nélkül jelentkezett, meg akarja mutatni magát, hogy értsek belőle. Az ellenállással gátat teremtek a betegség útjába, nem tud átáramlani rajtam, felgyülemlik, egy ponton átszakadhat a gát, és olyan erővel áraszt el a betegség, ami lever a lábamról.

Megengedem a betegségnek, hogy bennem létezzen. A betegség az én teremtményem, tehát megengedhetem magamnak, hogy megismerjem a teremtményemet, és felismerjem, miért teremtettem.

Megengedem a betegségnek, hogy megmutassa magát nekem. Megkérdezem, mi a mondanivalója számomra. Nyitottá teszem magam a mondanivaló befogadására. A mondanivaló megértése azonnal is megérkezhet, vagy később is. Előfordulhat, hogy utána kell olvasni (Rüdiger Dahlke – Thorwald Dethlefsen könyvei, biologika-újmedicina).

Megengedem a betegségnek, hogy átáramoljon rajtam. Képzeletben lefelé terelem az áramlást (elképzelhetők olyan betegségek/problémák, ahol felfelé kell terelni, pl. a menopauza hőhullámainál, de a láz, a fájdalom vagy pl. a nátha lefelé áramlik ki a testből). Közben megfigyelem. Milyen érzés? Ha megfigyelőként vagyok jelen, a tüneteket tudatosítva, egész más érzések tölthetnek el, mint amikor ellenállva, szenvedve élem át a betegséget.  A kellemetlenséget, a rossz érzést tudatosan félreteszem, megfordítom, és megnézem, milyen a tünet akkor, ha nem kellemetlen? Milyen, ha nem rossz? Erre kapni fogok valamilyen választ önmagamtól egy érzéscsomag formájában. Az érzéscsomagban lehet érzelem, helyzetfelismerés, az összefüggések átlátása, valamilyen kép megjelenése, egy emlék felmerülése a múltból, sokszor komplexen is. Amíg ezt feldolgozom, közben (időről időre vagy folyamatosan, ahogy jónak látom) lefelé terelem a fájdalmat, a lázat, a gyulladást stb. Ha a törzsben, nyakban, fejben volt a fájdalom, végigengedem azon az energiacsatornán, ami a koronacsakrát és a gyökércsakrát köti össze a gerinc előtt húzódva, és amelynek kb. akkora az átmérője, mint a porszívó gégecsövének. Kiengedem a gyökércsakrámon, hadd folyjon ki, esetleg láthatom is, milyen, amikor eltávozik a testemből. Ha a kéz vagy a láb fájdalmát engedem le, akkor a végtagon lefelé, az ujjak felé terelem a fájdalmat, és az ujjak hegyén, illetve a tenyér- vagy talpcsakrán bocsátom le és ki. Nem ítélkezem fölötte, hiszen az én részem volt. De most már salakanyag, amit átengedek a Földanyának, ő fel tudja dolgozni.

Ha egy helyen fáj valamim, pl. a fejem, akkor körülhatárolom a fájdalom helyét, pontosan meghatározom, hol érzem a fájdalmat. Elképzelem, hogy a fájdalom egy folyadék, amit az egészséges részek tartanak körbefogva. Elképzelek a fájdalom legmélyebb pontján egy dugót, olyat, mint amilyen a kádban van, és kihúzom. Megengedem a fájdalomnak, hogy lefelé haladva kicsorogjon, kifolyjon a testemből, lefelé.

Ezt a módszert általában akut, erős, hirtelen jelentkező fájdalomra ajánlom. Régebben fennálló, idült fájdalmak esetében pedig egy másik fajtát, amit majd később teszek fel a honlapra. 

Felhívom viszont a figyelmedet: ez a technika arra nagyon jó, hogy megszabadulj a kínzó fájdalomtól, de nem helyettesíti a fájdalom, a betegség okának felderítését. Ok alatt nem azt értem, amit az orvosok: vagyis nem egy vírusfertőzést, nem magas vérnyomást, nem szervi betegséget. Hanem azt a mintát, amit a mindennapjaidban élsz és tapasztalsz igen sokféle szinten (az érzelmeidben, a kapcsolataidban, a külvilággal való viszonyodban), és ennek csak egyik megjelenési formája a betegség. Ennek a mintának a felderítése, elfogadása, majd kiegyensúlyozása után a betegségnek nem lesz indoka, hogy a testedben felhívja magára a figyelmet, hiszen egyensúlyban van, rendben van, nem kell többé betegségként megnyilvánulnia. Sőt, a külvilágodban észlelt kellemetlen tükrök, amik fájdalmas vagy félelmetes érzéseket keltenek benned, ugyanúgy eltűnhetnek, mint a betegség, ha ugyanazt a mintát közvetítették neked.

Például ha magaddal hordozol egy súlyos, nehéz mintát: a szeretethiányt, amely már cukorbetegségben vagy akár rákos daganatban jelentkezett, és a théta-elfogadás-egyensúly módszer lépéseit végigkövetve elfogadod, majd kiegyensúlyozod a szeretethiány mintáját, akkor várhatóan a szüleidhez, gyermekeidhez, munkatársadhoz, majd pedig önmagadhoz fűződő kapcsolatod is rendeződik, és a betegséged tünetei enyhülnek, majd megszűnnek.

A legközelebbi théta-elfogadás-egyensúly tanfolyam, ahol ezt a módszert is tanuljuk: ITT

 

Ara Rauch

 

 

0
0
0
s2sdefault
Regisztrálva és belépve írhatsz és olvashatsz hozzászólásokat.

 

Webshop kosár

A kosár üres

Bejelentkezés

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozók havonta változó kedvezményeket kaphatnak a könyvek és a programok árából.

Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevelemre, küldj egy "Hírlevél" tárgyú üzenetet itt:

 Üzenetküldés

Facebook

Statisztika

Mai nap50
Tegnap141
Összesen756217
Indult 2013.07.01. CoalaWeb